Hamile Yogası

Hamile Yogasında Yoga Bolster’in Önemi

Nui Yoga tarafından tarihinde gönderildi

Hamile Yogasında Yoga Bolster’in Önemi

Hamileler için yoga yapmanın ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Hamile yogası, doğum öncesinde ve sonrasında size sunduğu katkılar ile hamileliğinizi rahatlatacak en etkili metodlardan biri olabilir. Hamile yogası ile, bebeğiniz büyürken bel ve sırt ağrıları çekmeden, her geçen gün daha fazla esneyerek yolcuğunuza devam edebilirsiniz. Yaptığınız pratikler ile vücudunuzdaki kan akışını hızlandırabilir ve bebeğinizin anne karnında daha iyi gelişmesini ve beslenmesini sağlayabilirsiniz.

Doğum esnasında ve sonrasında da yoganın önemi epey fazla! Yoga, doğum sürenizi azaltabileceği gibi daha az ağrı ve sızıyla doğumunuzun gerçekleşmesine yardımcı olur. Sizi anlıyoruz, evet hamilelik zor bir süreç ve psikolojik olarak sizi olumsuz duygu durumları etkisi altına alabilir. Ancak yoga, zihninizi ve ruhunuzu da rahatlattığı için ruhsal olarak daha iyi hissedebilirsiniz. Tabii, hamile yogasının önemi sadece bunlarla sınırlı değil. Ancak biz bugün, hamile yogasında bolsterların öneminden bahsedeceğiz. Yazımızı okuduktan sonra ‘’Hamilelik Yolculuğunuzda Yoga İle Rahatlayın’’ başlığımızı ziyaret edebilirsiniz.

Biz şimdi, bolsterların gücünü keşfedelim!

Hamile Yogası’nda Bolsterın Önemi

  • Yoga bolster, vücudunuzu zorlamadan esnekliğinizi artırır.
  • Bel, boyun ve sırt bölgelerinizi yoga bolster destekler.
  • Üstüne uzanarak yattığınız pozisyonlarda karnınızı gevşeterek bebeğinizin rahatlamasına olanak tanır.
  • Yatarak yaptığınız pozisyonlarda, destek almadan daha kolay kalkmanızı sağlar.
  • Dinlenme pozisyonlarında daha derin gevşeme ve rahatlama yaşarsınız.
  • Duruşların daha doğru gerçekleşmesinde ve doğru hiza almada yoga bolsterlar tercih edilmelidir.

Hamile yogasında, tek kişi olmadığınız farkında olmalı ve aşırı zorlayıcı pozlardan kesinlikle kaçınmalısınız. Bu dönemde yönelmeniz gereken pozlar; esneklik artırıcı ve kasları çalıştıran pozlar olmalıdır. Özellikle bel ve sırt bölgesinin rahatlaması çok önemli! Gelelim pozisyonlara ve bolsterın kullanım şekillerine…

Hamile Yogası’nda Bolster İle Yapılabilecek Hareketler

Kutup ayısı pozu

Çocuk pozunun bir versiyonu olan bu pozda dizlerinizin acımaması için öncelikle kaydırmaz bir matı yere sermenizi tavsiye ediyoruz. Ardından omurganızdan bir esnemeyle yavaş yavaş, bolstera doğru yaklaşın ve iki elinizle birlikte sarılın. Kalçanız ve belinizin gevşemesi yanı sıra, bu poz ile sakinleşmeniz de mümkün! Hareket esnasında bebeğinizi kucakladığınız yönündeki düşüncülerinizi ön plana çıkarabilir; hem kendiniz hem de bebeğiniz için dinginlik sağlayabilirsiniz.

Balık pozu

Sadece hamilelikte değil, bütün yoga pozlarında ön plana çıkan hareketlerden biridir balık pozu ! Hamileliğin ilk aylarında bolster olmadan da yapılabilecek bu poz, ilerleyen aşamalarda bedeninizi zorlayabilir. Bu nedenle sırtüstü yatarak başladığınız pozisyonda, bel boşluğunuza bolsteri iyice yerleştirmeyi ihmal etmeyin. Ardından bolsterin köşelerinden ellerinizi arkaya doğru yaslayıp; kalçanızdan yukarı doğru esnemeye çalışın. Bu hareket esnasında dizlerin dümdüz olması ve topukların yere değiyor olması da son derece önemli.

Yan Savasana pozu

Vücudunuz sola doğru olacak şekilde yoga matınızın üzerine yatın. Ardından başınızın altını desteklemesi için kullandığınız yoga battaniyesinin içerisinde ellerinizi birleştirin. İki bacağınız ile, dikey olarak bacak aranıza yerleştirmiş olduğunuz yoga bolsteri kavrayın. Gözlerinizi kapatın ve dinlenin.

Destekleyici eğik açılı poz

Yoganızın son dinlenme pozisyonu Savasana yerine geçebilecek bu pozda, diklemesine konumlandırdığınız bolsterin üzerine yavaşça yatmanız gerekiyor. Ardından ayak tabanlarınızı birbirine değdirerek çekebildiğiniz kadar yukarı çekin ve bacaklarınız açık kelebek pozisyonunda iken derin derin nefesler almaya ve gevşemeye çalışın. Bu poz, bebeğinizin pelvise yerleşmesine yardımcı olan ve kasıkları gevşeten bir harekettir. Bel ağrılarını da yumuşatan bu hareket ile pratiğinizi sonlandırabilirsiniz.

Siz de pratiklerinizde zorlanıyor, ama yine de yoga yapmaktan vazgeçemiyorsanız; yoga bolsterlar ile tanışmalısınız. Siz de NuiYoga ile hamile yogası pratiklerini daha keyifli hale dönüştürebilirsiniz.

Bebeğinizi kucaklamadan önce ona verebileceğiniz en güzel hediye;  sakin ve dingin bir yaşamın başlangıcıdır.

Namaste!

 

← Daha eski yazı

Blog

RSS

Etiketler

Yoga Terapi İle Bütünsel Rahatlama Yolculuğu
MEDİTASYON SAĞLIKLI YAŞAM YOGA

Yoga Terapi İle Bütünsel Rahatlama Yolculuğu

Nui Yoga Tarafından Nui Yoga

Yoga genel olarak sizi hem psikolojik olarak hem de fiziksel olarak rahatlatan yardımcı bir araçtır. Yoga yapmaya başladığınız andan itibaren vücudunuzda uzun süreli bir enerji...

Daha fazla oku
Yeni Başlayanlar İçin Meditasyon
MEDİTASYON

Yeni Başlayanlar İçin Meditasyon

Nui Yoga Tarafından Nui Yoga

Meditasyona Yeni Başlayanlara TavsiyelerStresli iş hayatı ve hızlı geçen yaşamsal olaylardan dolayı, zihnimiz ve vücudumuz birçok stres unsuruna maruz kalmaktadır. Bu sebepten dolayı stres kaynaklı...

Daha fazla oku