Kaydırmaz yoga matı

Yeni Başlayanlar İçin Yoga Malzemeleri

Nui Yoga tarafından tarihinde gönderildi

Yoga Malzemeleri Nelerdir?

Bugünlerde yeni bir yola çıkmayı düşünüyorsunuz. Bu yol öyle bir yol ki; size kendinizi arındırma, farkındalığınızı artırma ve belki de değişerek yeniden doğma fırsatı verecek. Evet, evet doğru tahmin ettiniz. Şu an size yogadan bahsediyoruz.

Siz de günlük yoğun şehir hayatından arınmak için yoga yapmaya karar vermiş olabilirsiniz. Fakat, bu yaşam tarzıyla kendinizi arındırmak için sahip olmanız gereken yoga malzemelerine hakim değilseniz, gelin size bu yazımızda tüm yoga malzemelerini detaylı içerikleriyle tanıtalım.

Yoga Matı

Yoga yapmaya başlayan hemen hemen herkesin hakkında fikir sahibi olduğu yoga malzemesi yoga matıdır. Yoga yapılan zemine serilen matlar; bedenin sert zeminle doğrudan temas etmesini engeller. Ayrıca matlar genel olarak kaydırmaz özelliktedir. Bu da yoga yapan kişinin kayarak yere düşme olasılıklarını minimize eden bir kazanım olarak karşımıza çıkar. Bunun yanı sıra matların ayakların ve bedenin direkt temas ettiği kısmı da kaydırmayan kumaşlarla yapılmıştır. Yani matlar sizin ayaklarınızın kayarak yere düşme ihtimallerini de yok edecek özellikteki yoga ekipmanlarından biridir.

Yoga Mat Çantası

Yoga yapmak için bir stüdyoya gidecekseniz ve bir önceki bölümde bahsettiğimiz yoga malzemesi yoga matınızı evinizden götürmek istiyorsanız; siz de mutlaka bir adet yoga mat çantası satın almalısınız. Çünkü yoga matınızı çantanız olmaksızın elinizde taşımanız sizi zorlayacaktır. Fakat, çantanız hem matınızı içine en doğru şekilde yerleştirebileceğiniz şekildedir hem de sapı sayesinde size taşıma kolaylığı sağlar. Bu noktadan hareketle siz de stüdyoda giderken matınızı taşımak için yoga mat çantası alabilir; hatta bu sayede matınızı tatile giderken de kolaylıkla yanınızda götürebilirsiniz.

Yoga Bolster

Türkçeye “silindir yoga minderi” olarak çevrilebilecek yoga bolsterlar, yoga yapan kişinin bedenini destekler özellikteki yoga malzemeleridir. Özellikle zorlayıcı yoga pozisyonlarında boynu, sırtı ya da beli destekleme özelliğine sahip bolsterlar sayesinde sakatlık olasılığı olmaksızın rahatlamak ve arınmak mümkündür. Eğer ki yoga yaparken daha doğru koşullar arzu ediyorsanız mutlaka bir adet yoga bolster almalısınız.

Yoga Zafu

Yoga yaparken oturma kemiklerinizin altından narince desteklenmek fikri şu an sizin de hoşunuza gitti değil mi? Öyleyse siz de kendiniz için bir iyilik yapmalı ve bir tane yoga zafu satın almalısınız. Normal minderlere göre daha yuvarlak bir şekle sahip olan ve daha yumuşak olan yoga malzemesinin ismi yoga zafudur. Farklı ağırlıklar için farklı büyüklükte seçenekleri olan yoga zafularla siz de yoga yaparken hem daha çok keyif alabilirsiniz hem de vücut postürünüzü koruyabilirsiniz.

Lavantalı Göz Yastıkları

Özellikle yoga yaparken sıklıkla tekrarlanan Savasana pozunda yani Ceset Duruşu’nda kullanılan lavantalı göz yastıkları, içeriğindeki lavanta aroması sayesinde takan kişinin sakinleşmesini ve sakinleştikçe de içinde bulunduğu ana daha çok odaklanmasını sağlar. Yoga yaparken kendini bedenine ve nefesine daha çok vermek ve bunun sonucunda da daha iyi anlamak, daha iyi keşfetmek ve dengeyi daha derinden algılamak isteyen herkes mutlaka lavantalı göz yastıklarından edinmelidir. Ayrıca göz yastığı geceleri uyumadan önce takıldığında kişinin daha iyi uyumasına ve keyifli rüyalarla dolu geceler geçirmesine yardımcı olur.

Yoga Kemeri

Özellikle ayaklara erişmenin oldukça zor olduğu yoga pozlarında kullanılması gereken yoga malzemesinin ismi yoga kemeridir. Bedenin istenilen bölümüne ulaşmanın imkan dahilinde olmadığı yoga pozisyonlarında ayakların altından geçirilerek kullanılması gereken yoga kemerleri sağladıkları kolaylık sayesinde yogadan daha çok keyif almanızı, daha çok arınmanızı ve yaptığınız hareketin vücudunuzun en doğru noktasına etki etmesini sağlar.

Yoga Bloğu

Bugüne dek yoga bloğu kullanan çok kişiye denk gelmemiş olabilirsiniz. Fakat daha keyifli bir yoga deneyimi için yoga bloğu da oldukça gerekli… Çünkü yoga blokları da bedeni destekler özellikte… Ayrıca insanlarının bedenlerinin farklılıklarından yola çıkarak kurgulanmış yoga malzemeleri… Yani örneğin kollarınız kısaysa ve yere değmeniz gereken bir poz yapıyorsanız; bedeninizi incitmek yerine ayaklarınızın dibine yoga bloğu koyarak ona değmeye çalışabilir; ona kuvvet uygulayarak gerektiğince esneyebilirsiniz.

Yoga Battaniyesi

Her yoga pratiğinin ardından derin dinlenme için başvurulan yoga pozisyonunun adı savasanadır. Savasana pozisyonundayken daha verimli bir dinlenme için kullanmanız gereken yoga malzemesi yoga battaniyesidir. Ayrıca yoga yaparken yoga battaniyesi kullanmanız gereken diğer önemli pozisyonlar da; dizlerinizi yere koymanız gereken pozisyonlardır. Çünkü dizlerinizi doğrudan sert zemine koymak sizin canınızı acıtan bir unsur olacaktır. Bu battaniyeler kumaşlarının yumuşak dokuları sayesinde dizlerinizi sert zeminin etkilerinden korur. Siz de derin dinlenme sırasında yumuşak yapısıyla sizi mutlu edecek ve dizlerinizin zarar görmesini engelleyecek yoga battaniyelerinden almalısınız.

  • Yoga malzemelerinin neler olduğunu sizlerle içeriğimizde paylaştık. Eğer ki öncelikli olarak bu malzemelerden hangilerini almanız gerektiğini keşfetmek istiyorsanız “Yogaya Başlayanlarda Mutlaka Bulunması Gereken Eşyalar” yazımızı okumanızı; en kaliteli yoga malzemelerine ulaşmak içinse " Yoga Malzemeleri " kategorimizi ziyaret etmenizi öneririz.

← Daha eski yazı Daha yeni yazı →

Blog

RSS

Etiketler

Hamile Yogası
SAĞLIKLI YAŞAM YOGA

Hamile Yogasında Yoga Bolster’in Önemi

Nui Yoga Tarafından Nui Yoga

Hamile Yogasında Yoga Bolster’in Önemi Hamileler için yoga yapmanın ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Hamile yogası, doğum öncesinde ve sonrasında size sunduğu katkılar ile...

Daha fazla oku
Yoga Terapi İle Bütünsel Rahatlama Yolculuğu
MEDİTASYON SAĞLIKLI YAŞAM YOGA

Yoga Terapi İle Bütünsel Rahatlama Yolculuğu

Nui Yoga Tarafından Nui Yoga

Yoga genel olarak sizi hem psikolojik olarak hem de fiziksel olarak rahatlatan yardımcı bir araçtır. Yoga yapmaya başladığınız andan itibaren vücudunuzda uzun süreli bir enerji...

Daha fazla oku