Derin Bir Meditasyon Deneyimi İçin Sahip Olmanız Gereken Ekipmanlar

Derin Bir Meditasyon Deneyimi İçin Sahip Olmanız Gereken Ekipmanlar

Nui Yoga tarafından tarihinde gönderildi

Meditasyon, zihni dinlendiren bir şifa uygulamasıdır. Meditasyon uygulamalarının maksimum verimi verebilmesi için medite olmak isteyen kişinin konsantrasyon seviyesi ve odağı çok önemlidir. Kişinin dikkatini dağıtan herhangi bir duruma kapılmaması gerekir. En küçük bir ses, ağrı ve koku bile, meditasyon deneyiminin kalitesini düşürür. Bu nedenle meditasyon yaptığınız ortamdaki koşulların en iyi şekilde tasarlanmış olması gerekir. Rutininizi destekleyecek ekipmanlardan da faydalanmanız derin bir meditasyon deneyimi için son derece mühim. Peki, “ bu ekipmanlar neler mi? “ dersiniz. Gelin, bu ekipmanları şimdi hep beraber inceleyelim.

Doğal Taşlar

Doğal taşlar, enerjileri ile ortamdaki kötü enerjileri temizleyen, kişinin zihnini rahatlatan ve iç sıkıntıları gideren şifalı ürünlerdir. Doğada hazır olarak bulunan gerçek doğal taşlar, ruhumuzun ve bedenimize sayısız katkıya sahip kaynaklardır. Doğal taşların en bilinenleri, kuvars taşı, kaplan gözü, pembe kuvars, lapis lazuli, ve aventurindir. Her doğal taşın etkileri birbirinden farklı olup; hepsinin tek amacı olumlu duyguları çağırmak ve hoş duyuları harekete geçirmektir. 

Enerjinin temel kaynağı olarak görülen doğal taşlar, Aklın enerjisi yaşamın özüdür.” Meditasyon esnasında ortamı doğal taşlarla süsleyebilirsiniz.

Lavantalı Göz Yastıkları

Göz yastığı, kendi iç sesinizi dinlemek istediğiniz anlarda kullanabileceğiniz, zihninizi gevşeten ve duyularınızı rahatlatan işlevsel bir yoga ekipmanıdır. Nefes odaklı eylemler için lavantalı göz yastıkları büyüleyici etki sunar. Gözlerinizi dinlendirmek yanı sıra, ferahlamanız için de bu özel kokulu göz yastıkları bire birdir. Lavantanın eşsiz kokusu sakinleşmenize olanak tanırken; keten dokusu gözlerinizin rahatlamasını sağlar. 

Meditasyon Minderi

Meditasyon yapmanın farklı stilleri olduğu gibi, en sık tercih edilen yöntem de oturarak yapılanlardır. Meditasyon yaparken bedeninin ve oturduğumuz kalça kemiklerimizin rahat olması gerekir. Sert zeminler ya da yoga matları bu rahatlığı sağlamak için yeterli olmayabilir. Bu nedenle zafu olarakta bilinen meditasyon minderlerinden kullanılmalıdır. 

Meditasyon minderi, oturma esnasında daha dik durmanıza yardımcı olur. Oluşabilecek sakatlıkların önüne geçer. Farklı renklerdeki meditasyon minderleri pratiğinizden aldığınız zevki artırmak yanı sıra konforunuz için de son derece gerekli yoga malzemelerinden biridir.

Yoga Battaniyesi

Meditasyon seansları sonrasında gevşemek, uyumak ya da uyku moduna geçmek oldukça normaldir. Meditasyon uygulamalarınızda terleyebilir ya da yoğun bir gevşeme ile üşüyebilirsiniz. Yoga battaniyeleri de bu amaçla kullanılan yoga ekipmanlarındandır. Farklı renkleri ile de sizi motive eden battaniyeleri, keyifli ve derin bir meditasyon deneyimi için tercih edebilirsiniz. Yoga battaniyelerini sadece üstünüzü örtmek için değil, aynı zamanda diz ve bel boşluklarını da desteklemek için kullanabilirsiniz.

Meditasyon Kitapları

Her insanın dostu olması gereken kitaplar, yoga severler ve meditasyonla ilgilenen kişiler için çok daha önemlidir. Çünkü yoga ve meditasyonun felsefesi, merak ve keşfetme aşkıyla ilgildir. Bu nedenle spiritüel şeylere ilgi duyan ve meditasyon ile yakından ilgilenen kişilerin hem kendini hem dünyayı daha yakından tanıyabilmesi ve meditasyondan beklediği yeni dünyaların keşfini yapabilmesi için kitaplar okuması gereklidir.

Siz de Nui Yoga’nın deneyimlerinizi süsleyecek yüzlerce farklı çeşitteki ürünlerini keşfetmek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. 

Erich Schiffmann’ın da dediği gibi;  “Yoga, kim olduğunuz gerçeğini deneyimlemek için dinginliğe girmenin bir yoludur.”

Bu yolda karşılaştıklarınızı en olumlu hislerle kabul etmeniz ve her geçen daha iyi olmanız dileğiyle,

Namaste!

← Daha eski yazı Daha yeni yazı →

Blog

RSS

Etiketler

Çakra Nedir? Özellikleri ve Merkezleri

Çakra Nedir? Özellikleri ve Merkezleri

Nui Yoga Tarafından Nui Yoga

Çakra kavramı, binlerce yıl öncesine dayanan ve kökeni Hinduizm ve Budizm gibi kadim öğretilere dayanan bir enerji sistemi olarak bilinir. Bu enerji merkezleri, bedensel, zihinsel...

Daha fazla oku
Yoga ve Pelvik Taban

Yoga ve Pelvik Taban

Nui Yoga Tarafından Nui Yoga

Pelvik taban sağlığı, özellikle kadınlar için hayati bir öneme sahiptir. Pelvik taban kasları, idrar ve dışkı kontrolü, cinsel fonksiyonlar ve organların yerinde durmasını sağlar. Bu...

Daha fazla oku