Yoga Hareketleri Yaparken Tayt Seçiminize Dikkat Edin

Yoga Hareketleri Yaparken Tayt Seçiminize Dikkat Edin

Nui Yoga tarafından tarihinde gönderildi

Yoga hem zihinsel hem de fiziksel olarak rahatlama sağlamaktadır. Günün yorgunluğunu atmak, stresten kurtulmak, zihni sakinleştirmek, rahatlamak ve dinginleşmek için yoga ideal bir tercihtir. Zihinsel ve bedensel rahatlama sağlayan yoga deneyimin keyifli ve konforlu bir şekilde gerçekleştirilmesi için, doğru kıyafet seçimi oldukça önemlidir. Rahat kıyafetler ile yapılmayan yoga deneyimi, büyük bir çileye dönüşebilir. Yoganın ruhunuzda yarattığı rahatlama ve gevşeme, benzer şekilde vücudunuzda da gerçekleşmelidir. 

Vücudunuzu sıkan, serbest hareket etmenize engel olan, terleten ve rahatsız eden kumaşlardan üretilmiş yoga kıyafetleri, yoga deneyiminizi sınırlandırarak yoga deneyiminizden alacağınız verimi de azaltabilir. Özellikle doğru yoga taytı seçimi yoga deneyiminizi daha konforlu, daha rahat ve daha keyifli hale getirecektir. “Yoga Hareketleri Yaparken Tayt Seçiminize Dikkat Edin” başlıklı bu yazımızda yoga taytı seçimi yaparken dikkat etmeniz gerekenleri ele aldık.

Doğru Yoga Kıyafeti Seçimi Yapılması Neden Önemlidir?

  • Doğru yoga kıyafetleri seçimi odaklanmanızı ve yogadan aldığınız verimi artırır.
  • Hafif esnek kumaştan üretilen yoga kıyafetleri, kan dolaşımınızı hızlandırır. 
  • Teri kolay emen yoga kıyafetleri, üşütmenizi engeller.
  • Rahat kıyafetler, hareket alanınızı ve özgürlüğünüzü artırır. 
  • Pamuklu yapıdaki yoga kıyafetleri, terlemeniz durumunda bedeninizin tahriş olmasını engeller. 
  • Vücut ısınız sabit tutulmasına yardımcı olarak performans kaybının önüne geçer.

Yoga Taytı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Nefes alan ve teri atabilen ürünler tercih edilmeli

Yoga hareketleri terlemenize yol açabilir. Tercih ettiğiniz yoga taytının nefes alan ve terletmeyen  bir yapıda olması yoga deneyiminizden daha fazla verim almanızı sağlayacaktır.

  • Kolay esneyebilen ancak formunu kaybetmeyen ürünler tercih edilmeli

Farklı pozisyonlara geçilmesi gereken, asanalar ve duruşlarla dolu olan yogada, esneyebilen kumaş seçimi özgürce hareketleri yapmanızı ve zorlanmamanızı sağlayacaktır.

  • Aksesuar ve fermuarsız ürünler tercih edilmeli

Yoga alt giyim grubunda yer alan yoga taytı seçerken, taytın aksesuarsız ve fermuarsız olması daha rahat hareket etmenizi sağlar. Aksesuarlar ve fermuar gibi detaylar yoga deneyiminizi zorlaştırabilir.

  • Elastik ve kaymaz yapıda olan kumaşlar seçilmeli 

Yoga ile uğraşıyorsanız esneme kabiliyeti yüksek olan yoga taytı giymeniz yoga deneyimi esnasında rahat hareket edebilmeniz ve nefes alabilmeniz için oldukça önemlidir. Yoga deneyiminiz için elastik kumaşlardan yapılmış taytları tercih etmeniz esneme hareketleri, ısınma hareketleri ve yoga pozisyonlarını uygularken sizlere kolaylık sağlayacaktır.

  • Pamuklu kumaştan üretilmiş yoga taytlarından uzak durulmalı

Yoga deneyiminde seri hareketler yapıldığı ve pozisyon değişiklikleri esnasında terleme ihtimali olduğu için pamuklu kumaştan üretilmiş yoga taytları, terlemeniz durumunda vücudunuza yapışarak sizi rahatsız edecektir.

  • Seçilen yoga taytı vücudu ve beli tamamen kavramalı

Vücudu ve beli sıkıca saran tayt tercih ederek yoga  esnasında bacaklarınızın duruşunu en iyi şekilde görebilir, hareketlerini yaparken eklemlerinizle ilgili farkındalık sahibi olabilirsiniz. Vücut ağırlığınızı nerede olduğu, yoga deneyiminizde kaslarınızı hangi bölgelerde aktifleştirdiğinizi görebilmeyi sağlar. Sunduğu hareket özgürlüğü sayesinde de yaptığınız yogadan daha fazla verim alabilirsiniz.

  • Hızlı hareket imkanı sunmalı

Yoga yaparken hızlı hareket imkanı sunan ve hareketi kısıtlamayan taytlar giymek hareket esnasında işinizi kolaylaştırır. İçinde kendinizi daha rahat hissettiğiniz, hareket özgürlüğü ve serbest alan sunan taytlarla hareketlere daha iyi odaklanabilirsiniz.

Yoga taytı seçimlerinizi en doğru biçimde yapmak, yoga deneyiminizden maksimum verim almak; rahat bir yoga deneyiminin keyfini sürmek istiyorsanız Nui Yoga’nın  yoga taytlarına göz atabilirsiniz.

← Daha eski yazı Daha yeni yazı →

Blog

RSS

Etiketler

Dişil Enerji Nedir? Nasıl Yükseltilir?

Dişil Enerji Nedir? Nasıl Yükseltilir?

Nui Yoga Tarafından Nui Yoga

Dişil enerji, insanın doğasında var olan iki temel enerjiden biridir. Her ne kadar "dişil" kelimesi ilk başta kadınlarla ilişkilendirilse de, aslında bu enerji hem kadınlarda...

Daha fazla oku
Nefes Terapisi Nedir? Nasıl Yapılır?

Nefes Terapisi Nedir? Nasıl Yapılır?

Nui Yoga Tarafından Nui Yoga

Nefes almak, hayatımızın en temel ve vazgeçilmez eylemlerinden biri. Ancak çoğumuz, nefesin yalnızca hayatta kalmamızı sağladığını düşünürken, aslında bu basit gibi görünen eylemin bedenimiz ve...

Daha fazla oku