Yoga Tatili Yapmak İçin Birbirinden Mükemmel Yerler

Yoga Tatili Yapmak İçin Birbirinden Mükemmel Yerler

Nui Yoga tarafından tarihinde gönderildi

Bir tatilden beklentiniz neler oldu? Sessiz sakin bakir bir yerde kendinizi keşfetmek mi, yoksa çarşı pazar tur attığınız bir tatil de anın tadını çıkarmak mı ? Benim biraz tatile ihtiyacım var yogamı da ihmal etmem ama diyorsanız o zaman tamamen farklı konseptlerde size uygun yoga tatilini seçebilir, bavulunuzu NuiYoga’nın tamamen çevre dostu yoga ekipmanları ile hazırlayabilirsiniz. Hazır sıcaklar gitmeye başlamış, havalar serinlerken bu tatil size iyi gelecek.

Hazırlanmaya başlayın, tatile çıkıyoruz!

İşte, sizler için derlediğimiz yoga tatiliniz için birbirinden eşsiz ve farklı olacak 6 mükemmel yer:

SIĞACIK / İZMİR

Deniz kokulu köy Sığacık’ta , nefesinizi her çektiğinizde kendinizi bulacaksınız!

İzmir’in Seferihisar ilçesine bağlı Sığacık tarihi bir köy olmakla birlikte yavaş şehirler listesinde birinci sırada. Tarihi sokakları, deniz kokan restoranları ve nakış diken teyzeleriyle keşfedilmeyi bekliyor! Oteller ve pansiyonların yanı sıra kamp alanları da mevcut. Akşamüstü serinliğinde Teos Antik Kenti’ni görebilir , Kaleiçi sokaklarında gezip ; pazar günleri de yapılan yerli halkın en taze ve en doğal ürünlerini makine değmeden ürettiği ve sattığı pazarı gezebilirsiniz. 

Yoga pratiğinizi yapıp Sığacık’ın serin sularında yüzmekte ayrı bir keyif olacaktır. Yavaş şehir Sığacık’ ta zaman ilerlerken siz de yoga tatilinizle ruhunuzu, bedeninizi keşfedebilirsiniz!

GÖLCÜK TABİAT PARKI / BOLU 

Şehrin kalabalığından sıkıldıysanız burası tam size göre!

Gölcük Tabiat Parkı, her mevsim ayrı güzelliği ve manzarasıyla Karadeniz’ in incisi, Bolu gezilerinin olmazsa olmazı! Sonbahar mevsiminin bu günlerinde etrafınızda çam, gürgen, kayın ağaçları yaprak döküp; suyun serinliği yüzünüze vururken; siz de NuiYoga’ nın lavantalı göz yastıkları ile gözlerinizi kapatıp sadece doğanın sesini dinleyerek huzuru her taneceğinize kadar hissedebilirsiniz. İsterseniz göl civarındaki yakın otel ve pansiyonlarda kalabilir; isterseniz de kamp kurabilirsiniz.

BALIK GÖLÜ / ARTVİN 

Gözüm yeşile doymadı, Bolu bana yetmedi derseniz rotanızı Doğu Karadeniz’in cenneti Artvin’ e çevirin!

Etrafı dağlarla ve ormanlarla çevrili, enfes bir doğanın içerisinde yer alan Balık Gölü, sessizliği ve temiz havasıyla büyüleyici bir mekan. Çadır kamp ve karavan için Artvin’ deki en güzel kamp alanlarından biri olan Balık Gölü, yoga tatilinizde nefes almanız ve doğayla bütünleşmeniz için muazzam bir yer! Sıcakkanlı insanlar diyarı Artvin’ de, havanın soğuk olduğunu unutmamalı; önceden hazırlıklı gitmelisiniz. Akşam odun ateşinde ısınırken; üstünüze serdiğiniz yoga battaniyeniz ile bu eşsiz manzarada yogayla yeniden doğacak, battaniyeniz bedeninizin soğukluğunu kırarken, siz de ruhunuzu ısıtacaksınız!

HACILLI KÖYÜ / İSTANBUL

İstanbul’dasınız. ‘’ Benim o kadar vaktim yok !’’ diyorsunuz. O zaman bizden size bir tavsiye: Şile’ nin sakin köyü Hacıllı’ yı görmelisiniz!

Hacıllı Köyü, İstanbul’ a yakın en iyi kamp alanlarından biri. Şehrin gürültüsünden uzakta, yeşilliklerin arasından akan nehir kenarında keyifli bir yürüyüş yapabilir; uygun gördüğünüz bir yere matınızı sererek yoganıza başlayabilirsiniz! 

Sadece yoga yapmak bana yetmez diyorsanız, Hacıllı’ da yapabileceğiniz daha onlarca aktivite mevcut! Trekking yapabilir, şelale de yürüyebilir,  Gürler Mağarası’nı keşfedebilirsiniz.

Yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrayan Hacıllı’ ya, bahar mevsimlerinde gitmekte sizin için daha uygun olacaktır. Hazır Eylül gelmişken, hadi Hacıllı’nın keyfini çıkartın!

CUNDA ADASI / AYVALIK

Çevreniz denizle, ruhunuz huzurla kaplansın!

Ortam biraz hareketli olsun ama istediğimde de yogamı rahat rahat yapayım derseniz Cunda Adası’ na gitmek için hazırlık yapmaya başlamalısınız! Cunda Adası, gezilebilecek birçok yer ve yapılabilecek birçok aktivite imkanıyla her zaman göz dolduran; ülkemizin popüler yerlerinden biri. Bölgede birçok konaklama yerinin olmasının yanında beklentilerinize ve bütçenize uygun onlarca kamp alanı da mevcut. Sonbahar gelmesine rağmen gün içinde sıcak olan havasında terletmeyen özel kumaştan yapılmış NuiYoga üstlerinizle yoganızı yapabilir; esen akşamlarında ise Ada’nın çarşı pazarını gezebilirsiniz.

Yoga tatiliniz için farklı bir tecrübe yaşatacak Cunda Adası’nda yaşamın tadını yeniden çıkartacaksınız!

DAĞYENİCE GÖLETİ / BURSA

Henüz keşfedilmemiş, son derece bakir bir alan: Dağyenice Göleti!

Bursa şehir merkezine yakın olduğu için hafta sonları sıklıkla tercih edilen yerlerden bir tanesi de Dağyenice göleti ve piknik alanı! İsterseniz günübirlik, isterseniz de gece kamp yapabileceğiniz muhteşem bir güzellik. Gölü, meşe ve çam ağaçları çevreliyor. Gölün akarsuya set çekilerek oluşmasından dolayı bazı ağaçlar suyun altında kalmış. Gölün yüzeyinde yükselen ağaç dalları manzaranın güzelliğine güzellik katıyor. Akşam gün batımını anlatmaya ise kelime yok! 

Göleti çevreleyen ağaçların arasında, yaban ördeklerinin eşsiz sesinde; kelebekler başınızda uçuşurken yapacağınız yoga pratiğinin tadı damağınızda kalacak; en yakın zamanda bir daha gelmek için vakit kollayacaksınız! Gece yıldızlar kayarken, doğanın çıkardığı seslerden oluşan senfoniyi dinlemeyi; gözlerinizi her kapattığınızda gülümsemeyi ve anın tadını çıkartmayı unutmayın!

← Daha eski yazı Daha yeni yazı →

Blog

RSS

Etiketler

Çakra Nedir? Özellikleri ve Merkezleri

Çakra Nedir? Özellikleri ve Merkezleri

Nui Yoga Tarafından Nui Yoga

Çakra kavramı, binlerce yıl öncesine dayanan ve kökeni Hinduizm ve Budizm gibi kadim öğretilere dayanan bir enerji sistemi olarak bilinir. Bu enerji merkezleri, bedensel, zihinsel...

Daha fazla oku
Yoga ve Pelvik Taban

Yoga ve Pelvik Taban

Nui Yoga Tarafından Nui Yoga

Pelvik taban sağlığı, özellikle kadınlar için hayati bir öneme sahiptir. Pelvik taban kasları, idrar ve dışkı kontrolü, cinsel fonksiyonlar ve organların yerinde durmasını sağlar. Bu...

Daha fazla oku