Yoga Kıyafeti Seçimi Neden Önemlidir?

Yoga Kıyafeti Seçimi Neden Önemlidir?

Nui Yoga tarafından tarihinde gönderildi

Hem zihinsel hem de bedensel olarak rahatlamayı mümkün kılan yoga , rahat kıyafetler ile yapılmadığı takdirde büyük bir çileye dönüşebilir. Yoganın ruhunuzda yarattığı gevşeme, vücudunuzda da gerçekleşmelidir. Vücudunuzu sıkan, terleten ve rahatsız eden kumaşlar odaklanmanızı sınırlandırabilir ve beklediğiniz verimi pratiğinizden alamayabilirsiniz. Bu durumda, yoga ile aranıza mesafe koymanıza sebep olabilir ve biz bunu hiç istemeyiz! İşte bu yüzden, sizin için en doğru yoga kıyafetlerinin neler olduğunu ve nasıl olması gerektiğini derledik. Hadi, birlikte inceleyelim!

Yoga Üst Giyim

Yoga için tercih edilen yoga üstleri genellikle; yoga atletleri ve yoga crop toplarıdır. Yoga üstleri; terletmeyen kumaşlardan yapılmalı ve ne sizi rahatsız edecek kadar sıkı, ne de üstünüzden düşecek kadar bol olmalıdır. Aynı zamanda terletmeyen bir kumaş yapısı da son derece önemlidir. Böylece teriniz vücudunuzda kurumadan; kıyafetleriniz tarafından emilir ve üşütmezsiniz. Yoga kıyafetlerinde kumaşın nefes alabilmesi gerekir. Cildinizin pratiğiniz esnasında bunalmaması ve konforlu bir şekilde egzersizlerinizi sürdürebilmeniz için yoga üstleri seçiminiz çok mühimdir.

Yoga Alt Giyim

Yoga; duruş ve asanalarla dolu, vücudun esnekliğini artıran bir pratiktir. Dolayısıyla bu pratikleriniz esnasında, ayağınıza takılacak ya da konforunuzu düşürecek kıyafetleri tercih etmemelisiniz. Bu yüzdendir ki, yogada pantolon ya da eşofman altı gibi giysiler çok fazla giyilmez. Yoga alt giyiminde genellikle tercih edilen ürünler; yoga taytları olmaktadır. Yoga taytları , nefes alabilen kumaşlardan yapılmalıdır. Üstünüzde ağırlaşmayan ve esneklik sağlayan kumaşlar, aldığınız keyifi ve verimi artıracaktır. Yoga taytları, aynı zamanda sağlam kumaşlardan üretilmiş olmalıdır. Aynı zamanda vücudu saran ve iç göstermeyen kumaşlı taytlar pratiğiniz için çok daha iyi olacaktır. “ Belimden düşüyor mu, yoksa çamaşırım mı gözüküyor?” diye aklınızı kurcalayan sorular, konsantrasyonunuzu azaltabilir.

Yoga İç Giyim

Yoga iç giyiminde de diğer spor dallarında kullanılan sporcu sütyeni ya da yoga sütyeni dediğimiz ürünleri tercih edebilirsiniz. Yoga bra olarakta bilinen yoga sütyenleri sütyensiz giyime uygun olacak şekilde iç dokuya ve dizayna sahip olmalıdır. Aksi halde iç çamaşır olarak sütyen giyip, üzerine yoga sütyeni giymeniz pekte sağlıklı ve doğru olmayacaktır. Bu durumda bedeniniz, çok fazla sıkışabilir ve esnemenizin zorlaşabilir. Estetik görünümün yanı sıra yoga bralet vücudunuzun konforunu artıracak bir kıyafet olmalıdır. Pratikler esnasında göğüsler oldukça erleyebildiği için teri emen ve nefes aldıran rahat yoga sütyenleri tercih edilmelidir.

Yoga Çorabı

Yogada hizalanmak ve ayaklarınız kaymadan sağlam bir zemin tutuşu sağlamak son derece önemlidir. Çünkü ayaklarınızın kayması, terlemesi ya da üşümesi dengenizi bozabilir ve sakatlanmalara neden olabilir. Bu nedenle yazın ayakların terlememesi, kışın ayakların üşümememiş ve en önemlisi her koşulda zeminden kaymamak için yoga çorabı kullanılmalıdır. Yoga pratikleri için özel tasarlanan yoga çorapları; kaydırmaz kumaştan üretilmiş, esnek dokulu olmalıdır. Yoga çorapları ile ilgili daha fazla bilgi için “ Yoga Çorabı Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?” başlıklı yazımızı ziyaret edebilirsiniz. 

Doğru Yoga Kıyafeti Seçimi Neden Önemlidir?

  • Doğru yoga kıyafetleri odaklanmanızı artırır.
  • Hafif esnek kumaştan üretilen ürünler, kan dolaşımınızı hızlandırır.
  • Teri kolay emen yoga kıyafetleri, üşütmenizi engeller.
  • Rahat kıyafetler, hareket özgürlüğünüzü artırır.
  • Pamuklu ürünler terlemeniz durumunda bedeninizin tahriş olmasını engeller.
  • Pozisyonlarınızın verimliliği artar.
  • Vücut ısınız sabit tutularak performans kaybının önüne geçilir.
  • Yoga kıyafeti seçimlerinizi en doğru şekilde yapmak istiyor; rahat bir yoga pratiğinin keyfini sürmek istiyorsanız Nui Yoga’nın geniş ürün yelpazesine sahip yoga kıyafetlerini ziyaret edebilirsiniz.

    ← Daha eski yazı Daha yeni yazı →

    Blog

    RSS

    Etiketler

    Dişil Enerji Nedir? Nasıl Yükseltilir?

    Dişil Enerji Nedir? Nasıl Yükseltilir?

    Nui Yoga Tarafından Nui Yoga

    Dişil enerji, insanın doğasında var olan iki temel enerjiden biridir. Her ne kadar "dişil" kelimesi ilk başta kadınlarla ilişkilendirilse de, aslında bu enerji hem kadınlarda...

    Daha fazla oku
    Nefes Terapisi Nedir? Nasıl Yapılır?

    Nefes Terapisi Nedir? Nasıl Yapılır?

    Nui Yoga Tarafından Nui Yoga

    Nefes almak, hayatımızın en temel ve vazgeçilmez eylemlerinden biri. Ancak çoğumuz, nefesin yalnızca hayatta kalmamızı sağladığını düşünürken, aslında bu basit gibi görünen eylemin bedenimiz ve...

    Daha fazla oku