Yoga Kıyafeti Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Yoga Kıyafeti Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Posted by Nui Yoga on

Hem fiziksel hem de zihinsel olarak rahatlama sağlayan yoga; hayatın stresini azaltmak, biraz soluklanmak, kendi içinize yönelerek kendinizi keşfetmek, biraz rahatlamak ve dinginleşmek için tercih edilen yöntemlerden biridir. Verimli ve kaliteli bir yoga deneyimi yaşamak için doğru yoga kıyafeti seçimi yapmak önemlidir. Çünkü uzun saatler sürebilen yoga aktivitesi, rahat kıyafetler ile yapılmadığında zor bir hale gelebilir. Vücudunuzu olması gerekenden daha fazla sıkan, terleten ve rahatsız eden kumaşlar, odaklanmanızı sınırlandırarak yogadan beklediğiniz verimi almanıza engel olabilir. Hatta yoga pratiği ile aranıza mesafe girmesini istemeyiz. “Yoga Kıyafeti Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?” başlıklı bu yazımızda doğru yoga kıyafeti seçiminde nelere dikkat etmeniz gerektiğini ve sizin için en doğru yoga kıyafetlerinin neler olduğunu derledik. 

Tercih Edebileceğiniz Yoga Kıyafetleri Nelerdir?

Tercih ettiğiniz yoga kıyafetlerinin rahat olması yogadan aldığınız verimi arttırabilen önemli bir faktördür. Yoga alt giyim ürünleri, yoga üst giyim ürünleri, yoga iç giyim ürünleri ve yoga çorabı tercih ederek yoga yapabileceğiniz gibi hiçbir kıyafet tercih etmeden özgürce yoga deneyimi yaşayabilirsiniz. Tercih sizin!

  • Yoga Bra
  • Yoga Atletleri
  • Yoga Crop Toplar
  • Kısa Tayt Modelleri
  • Uzun Tayt Modelleri
  • Mini Tayt Modelleri
  • Yoga Çorapları

Yoga Kıyafeti Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Yoga; çok fazla germe, bükme, asana ve eğilme hareketleri içeren bir aktivitedir. Yapılan bu hareketleri desteklemek, konforlu bir yoga deneyimi geçirmek ve hareketleri daha rahat yapabilmek için yoga kıyafetlerinin uygun bir şekilde tasarlanmış olması önemlidir. Vücudunuzu sıkan, terleten, nefes almasını engelleyen, vücut sıcaklığını yükselten yoga giysileri tercih etmek; yoga pozlarını rahat uygulamanıza ve kendinizi rahat hissetmenize engel olabilir. Bunun için;

  • Pamuklu ürünler tercih edin.
  • Tercih ettiğiniz ürünler ne çok sıkı ne de çok bol olmalı.
  • Terletmeyen kumaştan üretilmiş yoga kıyafetleri tercih edin.
  • Hareket alanınızı kısıtlamayan ve yoga pozlarını rahat uygulamanıza yardımcı olacak esnek kıyafetler tercih edin.
  • Vücudunuza nefes aldıran kıyafetler tercih edin.
  • Kumaşlar vücudunuz ile direkt temas halinde olduğu için kaliteli kumaşlar tercih edin.
  • Tercih ettiğiniz yoga çoraplarının kaydırmaz olmasına ve pamuk kumaştan üretilmiş, esnek dokulu olmasına dikkat edin.

Yoga Üst Giyiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yoga deneyiminiz için tercih edilen yoga üstleri genellikle; yoga atletleri, yoga bra ve yoga croplardır. Tercih ettiğiniz yoga üstleri; sizi rahatsız etmeyecek ve hareket alanınızı kısıtlamayacak sıkılıkta olmalıdır. Terletmeyen yapıda kumaşlardan üretilmiş olan yoga üstleri; terinizi emerek üşümenize engel olur. Tercih ettiğiniz yoga üstlerinin, vücuda nefes aldıran kumaşlardan üretilmiş olması önemlidir. 

Yoga deneyiminde rahatlık ön planda olduğu için yoga bra olarak da adlandırılan yoga sütyeni tercih etmeniz önemlidir. Sütyensiz giyime uygun olarak dizayn edilen ve sporcu bra ya da spor sütyen olarak da adlandırılan yoga bra seçimi yaparken, yoga pratiğinizde göğüslerinizin terleyebileceğini ihtimalini göz önünde bulundurarak; teri emen ve nefes aldıran yoga braletleri tercih ederek vücudunuzun konforunu arttırabilirsiniz. Çünkü günlük hayatta giyilen sütyenler, bedeninizi çok fazla sıkıştırabilir ve esnemenizi zorlaştırabilir. 

Yoga Alt Giyiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yoga; sıklıkla poz değiştirilen, Asana ve duruşlar ile dolu, vücut esnekliğini arttıran bir aktivitedir. Dolayısıyla yoga pratiği yaparken, konforunuzu arttıracak, özgür hissettiren ve elastik yapılı kıyafetler seçmek önemlidir. Vücudunuzu sıkan, serbest hareket etmenize engel olan, hareket alanınızı kısıtlayan, terleten ve vücudunuzu rahatsız eden kumaşlardan üretilmiş yoga alt giyim ürünleri, yoga deneyiminizi sınırlandırarak alacağınız verimi azaltabilir. Dolayısıyla yogada pantolon veya eşofman gibi giysiler çok fazla tercih edilmez. Yoga alt giyiminde tercih edilen yoga taytları; o nefes alabilen kumaşlardan üretilmiş ürünler olmalıdır. Esneklik sağlayan kumaşlar, yogadan aldığınız keyfi ve verimi artıracaktır. Yoga taytı seçiminde dikkat etmeniz gereken bir diğer özellik de kaliteli kumaşlardan üretilmiş ürünler tercih etmektir. Yoga için özel tasarlanan yoga çorapları; kaydırmaz kumaştan üretilmiş, esnek yapıda olmalıdır.

Yoga Çorabı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

İstenmeyen sakatlıklar yaşama riskini minimalize eden yoga çorabı, yoga pratiğinde denge kurulmasına ve kurulan dengenin korunmasına yardımcı olmaktadır. Yere sağlam basmaya yardımcı olan yoga çorapları, yazın ayakların terlememesi, kışın ayakların üşümemesi için önemlidir. Zeminde kaymamak için yoga çorabı kullanmak önemlidir. Yoga için özel tasarlanan yoga çorapları; esnek dokulu olmalıdır. Kaydırmaz kumaştan üretilmiş yoga çoraplarının tercih edilmesi önemlidir.


Doğru Yoga Kıyafeti Seçimi Neden Önemlidir?

  • Doğru yoga kıyafetleri  tercih etmek odaklanma yoğunluğunu ve süresini artırır. 
  • Esnek kumaştan üretilen yoga ürünleri, kan dolaşımınızı hızlandırır. 
  • Ter kolay emen yoga kıyafetleri, üşütmenizin önüne geçer.
  • Hareket özgürlüğünü ve alanı arttırır.
  • Pamuklu yoga kıyafetleri, terlediğinizde bedeninizin tahriş olması gibi olumsuz durumların önüne geçer.  
  • Yoga deneyiminizin verimini arttırır.
  • Vücut ısınız sabit tutarak performans kaybı yaşamanızın önüne geçer.

← Older Post Newer Post →

Blog

RSS

Tags

Yoga Denince Akla Gelenler

Yoga Denince Akla Gelenler

Nui Yoga By Nui Yoga

Yoga, binlerce yıl öncesine dayanan zengin bir tarihe sahip olan ve günümüzde milyonlarca insan tarafından uygulanan bir disiplindir. Fiziksel pozlar, meditasyon ve nefes teknikleriyle bütünsel...

Read more
Yoga Battaniyesi Nedir? Nasıl Kullanılır?

Yoga Battaniyesi Nedir? Nasıl Kullanılır?

Nui Yoga By Nui Yoga

Yoga, hem beden hem de zihin sağlığını geliştirmeye yönelik eski bir pratiktir ve bu pratikte kullanılan araçlar, yoga deneyiminizi önemli ölçüde iyileştirebilir. Yoga battaniyesi, bu...

Read more