lleri ve Ayakları Terleyenler İçin Kaymaz Yoga Matı Seçimi

lleri ve Ayakları Terleyenler İçin Kaymaz Yoga Matı Seçimi

Posted by Nui Yoga on

Yoga, yaşamın stresinden kurtulmak, biraz soluklanmak, ruhumuzla yeniden bağlantı kurmak, rahatlamak ve dinginleşmek için tercih edilen hem bedensel hem de zihinsel rahatlama sağlayan bir yöntemdir. Yoga deneyiminde yoga ekipmanlarının kullanılması, deneyiminizi daha verimli, daha konforlu hale getirecektir. Yoga ekipmanları arasında önemli olan yoga ekipmanlarından biri de yoğa matıdır.

Pek çok yoga matı benzer görünüme sahiptir. Fakat kalite, konfor, kavrama ve  fiyat açısından yoga matları arasında büyük bir farklar bulunmaktadır. Yoga deneyiminde elleri ve ayakları terleyen yoga tutkunlarının imdadına kaydırmaz yoga matları koşuyor. Kaydırmaz yoga matları ile eller ya da ayaklar terlese de herhangi bir duruş bozukluğu, pozisyonda bozulma yaşanmaz. Yoga yaparken elleriniz ya da ayaklarınız terliyorsa “Elleri ve Ayakları Terleyenler İçin Kaymaz Yoga Matı Seçimi” başlıklı yazımızı okuyarak kaydırmaz mat seçimi hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kalınlık

Kaydırmaz yoga matınızın kalınlığı yoga deneyiminizi etkiler. Özellikle dizlerinizde ya da  dirseklerinizde ağırlığınızı yoğunlaştırdığınız yoga pozisyonlarında çok ince matlar, bu bölgelere zarar verip tahriş edebilir. Standart bir kaydırmaz yoga matı seçecekseniz kalınlığı, 3,5 – 5 mm kalınlığında olmalıdır. Kalınlığı 3,5 cm’den fazla olan yoga matları, daha fazla konfor sağlar. Çok ince matlar, zemin basıncı gerektiren hareketler yaparken, aşınmalara ve morarmalara yol açabilir. Ayrıca elleriniz terlediğinde yerdeki soğuğu çekerek üşümenize yol açabilir.

Boyut

Yoga matının standart uzunluğu 183-185 cm’dir. En iyi konfor egzersizleri yoga deneyimi için, matın boyumuzun birkaç cm daha uzun olması en idealidir. Yoga matlarının genişliği; genellikle 60 cm’dir. Uzunluk gibi, genişliği de kendinize göre ayarlamalısınız.

Malzeme

Yoga yaparken rahatlığınız oldukça önemlidir. Yoga matında tercih ettiğiniz matların materyallerinin geri dönüştürülebilir materyallerden elde edilmesi, doğa ve sürdürülebilirlik için önemlidir. Yoga matı satın almak istediğinizde, satılan matların pek çoğu PVC’den elde edilmektedir. Özellikle elleri ya da ayakları terleyen yoga tutkunları için kaymaz özelliklere sahip ve teri kolayca emen kauçuk matlar tercih edilmesi önemlidir. Kaymaz, kauçuk matlar;  nemi emen gözeneklere sahiptir. Kaymaz kauçuk matların en önemli özelliklerinden biri de ağır olmasıdır. Oldukça ağır olan bu matlar, yoga deneyiminizde ellerinizin ve ayaklarınızın terlemesi durumunda pozisyonda bozulmaların ve verim azalmasının önüne geçer. Kaydırmazlık özelliği olan matlar, yaptığınız yoga stiliyle de direkt ilgilidir. Ashtanga ya da  Vinyasa yoga yapmak istiyorsanız, mat seçiminde kaydırmazlık özelliğine öncelikle vermeniz gerekir.

Kaydırmaz Yoga Matının Avantajları Nelerdir?

  • Elleri ve ayakları terleyen yoga tutkunları için daha güvenli yoga deneyimi sağlar.
  • Nemi emen gözeneklere sahiptir.
  • Terleme kaynaklı pozisyon ve duruş bozulmalarının önüne geçer.
  • Teri kolayca emer.
Nui Yoga yoga matları ile yoga deneyiminizi daha güvenli ve verimli hale getirmektedir. Kaydırmaz yoga matı satın almak için https://nuiyoga.com/’u ziyaret edebilirsiniz.

← Older Post Newer Post →

Blog

RSS

Tags

Yoga Denince Akla Gelenler

Yoga Denince Akla Gelenler

Nui Yoga By Nui Yoga

Yoga, binlerce yıl öncesine dayanan zengin bir tarihe sahip olan ve günümüzde milyonlarca insan tarafından uygulanan bir disiplindir. Fiziksel pozlar, meditasyon ve nefes teknikleriyle bütünsel...

Read more
Yoga Battaniyesi Nedir? Nasıl Kullanılır?

Yoga Battaniyesi Nedir? Nasıl Kullanılır?

Nui Yoga By Nui Yoga

Yoga, hem beden hem de zihin sağlığını geliştirmeye yönelik eski bir pratiktir ve bu pratikte kullanılan araçlar, yoga deneyiminizi önemli ölçüde iyileştirebilir. Yoga battaniyesi, bu...

Read more