Lavanta Kokulu Göz Yastığı ile Keyifli Rüyalar

Lavanta Kokulu Göz Yastığı ile Keyifli Rüyalar

Posted by Nui Yoga on

Yogaya ya da meditasyona başlayan kişilerin keyifle aldıkları yoga malzemelerinden biri de şüphesiz ki lavantalı göz yastığıdır. Bugün bu içeriğimizde lavantalı göz yastıklarının ne olduğunu; ne işe yaradığını ve bu göz bantlarının size nasıl daha iyi hissettireceğini anlatacağız.

Göz Yastığı Nedir?

Yogada Savasana pozunda ya da meditasyon esnasında kendisini dinlerken daha çok odaklanmak isteyenlerin ya da yorucu bir iş günü sonrası ufak bir dinlenmeyle kendisini ödüllendirmek isteyenlerin veya her gece uykuya dalamadığı için hayattan keyif alamayanların tercih ettiği yoga malzemesine göz yastığı denilmektedir. Göz yastıkları içeriklerindeki aromaterapik yağlar sayesinde insanı dinlendirir ve onun kendisini yaptığı işe daha kolay odaklamasını sağlar. 

Göz Yastığı Ne İşe Yarar?

Lavantalı göz yastığı almak hemen hemen herkesin kulağına hoş bir fikir olarak gelse de; çoğu kişi bu yoga malzemelerinin yararlarına tam olarak hakim değildir. İçeriğimizin bu kısmında göz yastıklarının işlevlerini ele alacağız.

  • Lavanta kokusu insanların sinirlerini yatıştırıcı özelliğe sahiptir. Bu yüzden de göz yastıklarında lavanta kullanılmıştır. Çünkü bu yastıklar insanların sakinleşmesini sağlamaktadır. Yani siz bu yastıklardan bir tane edinerek stresli geçen bir tartışmanın ardından kendinizi daha arınmış hissedebilirsiniz.
  • Lavanta kokusunun aynı zamanda oluşan baş ağrılarını minimize etme noktasında da kolaylık sağladığı bilinmektedir. Bu noktadan hareketle eğer ki başınızın çok ağrıdığını hissederseniz yakınınızdaki bir kanepeye uzanarak göz bandınızı takabilirsiniz. Böylelikle ufak bir dinlenme sayesinde başınızın ağrısının azalmasını sağlayabilirsiniz.
  • Daha kolay uykuya dalmak için yastığına birkaç damla lavanta yağı damlatan kişilerin sayısı oldukça fazladır. Çünkü lavanta yağı kullanan kişinin kendisini daha sakin ve huzurlu hissetmesini sağlamaktadır. Yastığınızın yağ lekesiyle dolu olmasını istemiyorsanız siz de geceleri daha rahat uykuya dalmak için lavanta kokulu göz yastıklarından bir tane satın alabilirsiniz. Bu sayede de daha kolay uyuyarak her yeni güne daha çok dinlenmiş olarak başlayabilirsiniz.
  • Yoga, kişinin çevresini yeniden keşfetmesini sağlayarak onun yeniden doğmasına yardımcı olan bir yaşam biçimidir ve insanın yeniden doğması için ölmesi gereklidir. Bu nedenle yogada Savasana pozisyonu vardır. Bu pozun adı Türkçe’de “Ceset Duruşı”dur ve bu pozu yapan kişi yere yatıp kol ve bacaklarını iki yana açarak rahatlar. İşte lavantalı göz yastıklarının en çok kullanıldığı zamanlardan biri de kişinin Savasana pozisyonunda olduğu andır. Çünkü Savasana yapan kişiler lavanta özü sayesinde daha çok rahatlamak; arınmak ve dinlenmek için lavantalı göz yastığından yararlanırlar.

Göz Yastığı ve Kötü Rüyalar

Bazı insanlar gün içinde o kadar gergin oluyorlar ki bu gerginlik onları gece kafalarını yastığa koyduklarında da yalnız bırakmıyor. Yine böyle kişiler her gece rüyalarında günün gerginliğinin beraberinde getirdiği olumsuz durumla boğuşuyorlar; kabuslarla dolu geceler geçiriyorlar. İşte böyle gecelere mahkum olmak istemeyen biriyseniz kötü rüyalardan arınarak daha verimli uykulara yol almak için kesinlikle bir tane göz bandı edinmelisiniz. Çünkü lavantalı göz bandı ile rahatlayan zihin günün stresli anlarını hatırlama noktasında daha unutkan oluyor. Bu sayede de lavantalı göz bandı kullanan kişiler her gece birbirinden keyifli rüyalara doğru yol alıyorlar. 

Eğer siz de bu derece hayat kalitesini artıran yegane buluşlardan yani lavantalı göz yastıklarından satın almak isterseniz sizi Nui Yoga’nın göz yastıklarını incelemeye bekleriz. Ayrıca yogaya başlama kararını yeni aldıysanız ve henüz hangi yoga malzemelerini almanız gerektiğine karar veremediyseniz Yogaya Başlayanlarda Mutlaka Bulunması Gereken Eşyalar” yazımızı da okumalısınız.

← Older Post Newer Post →

Blog

RSS

Tags

Yoga Denince Akla Gelenler

Yoga Denince Akla Gelenler

Nui Yoga By Nui Yoga

Yoga, binlerce yıl öncesine dayanan zengin bir tarihe sahip olan ve günümüzde milyonlarca insan tarafından uygulanan bir disiplindir. Fiziksel pozlar, meditasyon ve nefes teknikleriyle bütünsel...

Read more
Yoga Battaniyesi Nedir? Nasıl Kullanılır?

Yoga Battaniyesi Nedir? Nasıl Kullanılır?

Nui Yoga By Nui Yoga

Yoga, hem beden hem de zihin sağlığını geliştirmeye yönelik eski bir pratiktir ve bu pratikte kullanılan araçlar, yoga deneyiminizi önemli ölçüde iyileştirebilir. Yoga battaniyesi, bu...

Read more